Mensinove politicke strany v Ceskoslovensku 1918-1938 - Krakora, Pavel (Civilia, 2011)
Studie je venovana problematice tzv. mensinovych politickych stran v Ceskoslovensku let 1918-1938 a jejich zapojeni do tehdejsiho politickeho systemu. V danem kontextu je duraz kladen predevsim na nemecke mensinove strany, pricemz pozornost je rovnez venovana mensinovym stranam madarskym, polskym a rusinskym.
Keywords: Ceskoslovensko 1918-1938; mensinove politicke strany; Nemci; Madari; Polaci; Rusini; demokracie; politicky system