Menšinové politické strany v Československu 1918-1938 - Krákora, Pavel (Civilia, 2011)
Studie je věnována problematice tzv. menšinových politických stran v Československu let 1918-1938 a jejich zapojení do tehdejšího politického systému. V daném kontextu je důraz kladen především na německé menšinové strany, přičemž pozornost je rovněž věnována menšinovým stranám maďarským, polským a rusínským.
Keywords: Československo 1918-1938; menšinové politické strany; Němci; Maďaři; Poláci; Rusíni; demokracie; politický systém