Odboj v Protektoratu Cechy a Morava - soucast evropskeho protifasistickeho hnuti odporu - Kopecek, Pavel (Civilia, 2011)
Prispevek srovnava odbojove protifasisticke hnuti v obdobi 2. svetove valky v jednotlivych okupovanych zemich. Rovnez strucne analyzuje nejvyznamnejsi faktory a udalosti, ktere ovlivnovaly protinacisticky odboj v Protektoratu Cechy a Morava.
Keywords: odboj; druha svetova valka; okupace; partyzanske hnuti; Protektorat Cechy a Morava; exilove vlady; nacismus