Princip individualismu v Senekove filozofii - Jilkova, Zuzana (Civilia, 2011)
Prispevek ve sve prvni casti podava obecnou charakteristiku stoicke filozofie. Dalsi cast textu se specializuje na individualismus v sirsich filozofickych souvislostech, pote se zamereni prispevku zuzuje na individualismus v Senekove pojeti. Zaver pojednava o vyznamu Senekovy koncepce individualismu pro dnesni dobu.
Keywords: stoicka filozofie; L. A. Seneca; princip individualismu.