Etika - konstanta vyucovacieho predmetu eticka vychova - Vargova, Dasa (Civilia, 2011)
Prispevok predstavuje kriticky pohlad na koncepciu vyucovacieho predmetu eticka vychova v Slovenskej republike. Cielom studie je analyza tohto predmetu z pohladu sucasnych kurikularnych zmien, komparacia koncepcnych pristupov realizacie etickej vychovy v Slovenskej a Ceskej republike, zdoraznenie filozoficko-etickeho charakteru etickej vychovy, struktura a obsahove zameranie pregradualnej pripravy buducich ucitelov etickej vychovy.
Keywords: eticka vychova; Slovenska republika; kurikulum; Ceska republika; komparacia; analyza.