Etos a idea univerzity - Jemelka, Petr (Civilia, 2011)
Prispevek je zameren na obsah a promeny tradicni ``ideje univerzity''. Ustredni kategorii je zde ``etos'' jako prusecik hodnoty vzdelani, vedy, humanity a demokracie. Hodnoceni techto aspektu muze byt i impulzem k lepsimu porozumeni soudobe situaci.
Keywords: etos; univerzita; svoboda; odpovednost.