Dialog jako jeden z důležitých předpokladů fungování demokratické společnosti - Zima, Petr (Civilia, 2010)
Článek se zabývá otázkami dialogu, přičemž autor pokouší problematiku dialogu aplikovat na soudobou českou společnost a především pak na českou politickou scénu. V tomto ohledu si autor rovněž všímá historických paralel s obdobím ČSR let 1918-1938.
Keywords: Dialog; politický dialog; politické strany; Česká republika; morálka; konsenzus; pragmatismus; občanská společnost