Dialog jako jeden z dulezitych predpokladu fungovani demokraticke spolecnosti - Zima, Petr (Civilia, 2010)
Clanek se zabyva otazkami dialogu, pricemz autor pokousi problematiku dialogu aplikovat na soudobou ceskou spolecnost a predevsim pak na ceskou politickou scenu. V tomto ohledu si autor rovnez vsima historickych paralel s obdobim CSR let 1918-1938.
Keywords: Dialog; politicky dialog; politicke strany; Ceska republika; moralka; konsenzus; pragmatismus; obcanska spolecnost