Formovani postoju a hodnot na prikladu historie a soucasnosti Tesinska - Labischova, Denisa (Civilia, 2010)
Prispevek je venovan otazce posileni regionalni dimenze vzdelavani a vymezeni vyznamu dejin a soucasnosti multietnickeho regionu Tesinska pro formovani historickeho vedomi mladeze a utvareni interkulturnich postoju. Text predstavuje dilci vysledky obsahove analyzy ucebnic a empirickeho vyzkumu vedomosti a postoju ceske a polske gymnazialni mladeze ve vztahu k Tesinsku.
Keywords: Tesinsko; regionalni dimenze vzdelavani; historicke vedomi; interetnicke postoje; empiricky vyzkum