Ceske, polske a nemecke politicke strany v rakouskem Slezsku - Krakora, Pavel (Civilia, 2010)
Prispevek je venovan vyvoji politickych stran v ramci rakouskeho Slezska od druhe poloviny 19. stol. do roku 1918. Mimo ideoveho zamereni je akcentovana narodni baze existence politickych subjektu, predstavovana ve Slezsku Cechy, Nemci a Polaky.
Keywords: Politicke strany; Slezsko; Cesi; Nemci; Polaci; nacionalismus; slezsky zemsky snem; risska rada; Rakousko-Uhersko