Politicka dimenze mest - Hampl, David (Civilia, 2010)
Prispevek se zabyva na vybranych prikladech politickou dimenzi mest. Vychodiskem je athenska demokracie, uvedeny jsou i minule a soucasne konflikty, v nichz mesta hrala vyznamnou roli.
Keywords: Atheny; polis; demokracie; mesta; konflikty